Recruitment marketing

Je volledige wervingsstrategie in de perfecte marketing mix.

De kracht van het verleiden. Dat is simpel gezegd waar een goede recruitment marketing strategie voor staat. Het verleiden van (latent) werkzoekenden om jouw bedrijf of jouw vacature nader te onderzoeken. Het uiteindelijke doel, het aannemen van een geschikte nieuwe medewerker, komt daardoor snel dichterbij.

Door het inzetten van de juiste recruitment marketing strategie zorg je voor verbinding & beweging. Het resoneert. Het balletje gaat rollen en wij zorgen ervoor dat het jouw kant op rolt.

Maar, dat is niet het enige.

De propositie die je als werkgever inneemt, zeker in de regio, vertelt een verhaal. Wie je bent en waar je voor staat, het uitspreken van je kernwaarden en laten zien dat je aandacht hebt voor je medewerkers zorgt voor een veilig en fijn werkklimaat. Jezelf onderscheiden is anno nu van groot belang om succesvol te zijn, de tijd van dertien in een dozijn is voorbij.

Recruitment marketing, net even anders dan dat je gewend bent!

Marketing gericht op je recruitmentproces. Het klinkt simpel en dat is het eigenlijk ook.

Recruitment marketing vraagt een specifieke aanpak. Het gaat verder dan een actie uitzettend op Sociale Media, een nieuwsbrief versturen of een flyer laten drukken.
Het vraagt van jou, als werkgever, om uitermate kritisch te kijken naar je volledige wervingsproces. Van bedrijfscultuur tot vacature en, uiteindelijk, tot aanname.
Dat is veel, dat realiseren we ons terdege maar, tegelijkertijd is het ook een prachtige uitdaging.
Om je alvast wat handvaten aan te reiken vertellen we graag hoe we (vaak) te werk gaan.

Kort gezegd bestaat onze dienstverlening uit 3 basis componenten:

1. Propositie bepaling & Advies

Wie ben je en wat maakt jou tot een fijne werkgever? Wat doe je al op marketing gebied en hoe ziet je wervingsstrategie eruit? Wat zou je graag willen bereiken? Samen gaan we in gesprek om duidelijk te krijgen waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Wat moet daarvoor gebeuren en wat kunnen wij daarin voor je betekenen? Het zijn vaak kleine maar wel cruciale veranderingen die het succes bepalen, je moet er maar net even opkomen!

2. Campagnes & zichtbaarheid

Zichtbaarheid is het toverwoord bij het invullen van je vacatures. Maar hoe zorg je voor die zichtbaarheid en, bij wie wil jij jezelf kenbaar maken?
Zichtbaarheid via een juiste, tot de verbeelding sprekende vacature landingspagina, het opzetten en uitwerken van vacaturecampagnes en het monitoren en rapporteren van de resultaten zijn facetten die hier onder andere bij horen. We denken graag out of the box en bieden campagnes aan op bijvoorbeeld LinkedIn, Facebook en Instagram.
Per vacature kijken we (samen) wat het beste aansluit, bepalen we een concrete doelgroep en zetten we de eerste stappen op weg naar een nieuwe medewerker.

3. Werkenbij website

Heb je doorlopende vacatures waar je de aandacht op wilt vestigen? Of, wellicht wil je wel een beetje extra aandacht vestigen op jouw positie als werkgever?
Dan is het verstandig een aparte werkenbij website te creëren. Wij maken die graag voor je! Met een aparte werkenbij website stuur je gericht op de, voor jou, interessante doelgroep zonder daarmee de positie van je homesite te verzwakken.
Het stelt je instaat een complete marketing mix los te laten waarbij het mes aan twee kanten snijdt, niet alleen bereik je makkelijker potentiële nieuwe werknemers maar ook verstevig je, je positie als bedrijf en werkgever.

Heb je al een werkenbij-site en wil je een slimme Google Adwords campagne inzetten? Ook daarbij helpen we je graag.

Met de bovenstaande componenten leg je de basis van een succesvolle recruitment marketing strategie.

Is dat dan alles wat jullie doen?

Nee, we kunnen nog veel meer!
Eén van de zaken waarmee we ons onderscheiden is dat we verder kijken; we gaan naast je staan en voorzien je van advies waar je echt wat mee kan. We houden het compact en begrijpelijk, ook als je geen marketing kennis hebt. Jij bepaald uiteraard zelf wat je door ons wilt laten oppakken, wat we samen regelen en wat je zelf blijft doen.

Wil je nog verder gaan en (een gedeelte van) je werving volledig uit handen geven? Ook dat kan, vanuit onze grote zus Jobz On vervullen we al jaren succesvol vacatures voor anderen.